Vårprogram 2020

6/2 FÖREDRAG & ÅRSMÖTE – ”Lågintensiv naturvårdsbränning, en nygammal skötselmetod för naturvården” med Jörgen Nilsson, naturvårdsförvaltare på Länsstyrelsen.

Tid och plats: kl 18, Studiefrämjandets lokaler.

16/2 NATURSNOK – Sportlovsdrop in – vatten och istema

Titta förbi natursnokarna i Albäcksskogen, vi bjuder på fika och experiment.

Tid och plats: kl 11-13 drop in, skyltat från parkeringen i Albäck.

15/3 NATURSNOK – Stranden och havet

Vi håvar, undersöker och leker på stranden. Brasa finnes ifall någon vill grilla korv. Medtag fika och sittunderlag.

Tid och plats: kl 11-13, Skåre skansar.

19/4 NATURSNOK – Småkryp i skogen med Svedalas natursnokar

Vi undersöker skogen, småkrypen och annat kul i skogen vid Ugglarp.

Tid och plats: kl 11-13,  samling på parkeringen vid Ugglarps slakteri.

10/5 NATURSNOK & FÖR ALLA – Grodor och salamandrar

Vi besöker kärret och dess invånare.

Tid och plats: kl 11-13, samling på parkeringen i Smygehuk.

10/6 NATURSNOK & FÖR ALLA – Ringmärkning av tornfalkar

Vi får följa med Svedala naturskyddsförening till en av deras holkar där de ringmärker årets tornfalksungar.

Tid och plats: kl 18, parkeringen vid sporthallen i Svedala. Därifrån åker vi tillsammans.

14/6 FÖR ALLA – Blomstervandring

Vilda blommornas dag då vi tittar på kustlinjens vanliga och ovanliga flora. Ett arrangemang i samarbete med Gislövs Villaägareförening.

Tid och plats: kl 10, Midsommarplatsen vid Strandmarksvägen 54.

Kontakt: Sophie Tranborg, stranborg@hotmail.com, 0730-408040

Ni hittar mer information om våra aktiviteter på Facebook (Naturskyddsföreningen i Trelleborg och Natursnokarna i Trelleborg) och på vår hemsida trelleborg.naturskyddsforeningen.se. Önskar ni framöver att få våra program via mail så skicka din mailadress till stranborg@hotmail.com. Tack / Styrelsen

Alla arrangemang är kostnadsfria!

Kontaktperson för Natursnokarna
Sophie: 0730-408040, stranborg@hotmail.com.
För aktuell information om snokarnas träffar så följ oss på Facebook, ”natursnokarna i Trelleborg” Natursnokarna är Naturskyddsföreningens familjeverksamhet. Barn i alla åldrar är välkomna, tillsammans med någon vuxen, så upptäcker vi naturen tillsammans.

Höstprogram 2020

Välkommen till en höst med naturskyddsföreningen. Med tanke på det rådande världsläget så kan våra aktiviteter komma att ställs in så håll er uppdaterade genom vår hemsida eller Facebook. De går även bra att kontakta oss via mail och telefon. Anmälan krävs på alla evenemang.

Slåtterdag i Modeshög – Söndag 16 augusti kl 11 – 13 FÖR ALLA, NATURSNOK

Trelleborgs kommun är huvudarrangör. De nordsvenska hästarna slår ängarna. Det bjuds på åkning med häst och vagn och fika. Natursnokarna undersöker ängen med håv.

Skogen i Gabelljung – Söndag 20 september kl 11-13 – NATURSNOK

Höst, brasa och mys i skogen. Skyltat från Gabelljungsvägen.

Börringe mad, fåglar och djurliv – Söndag 27 september kl 9 – FÖR ALLA

Samling vid Börringe mad där vi tittar på fågellivet i sjön. Därefter går de som vill en kort promenad genom skogen.

Klädbytardag – 3 oktober 12-15

Miljövänliga veckan och vi tänker lite extra på miljön. Passa på att byta ut kläder du inte behöver mot ”nya” roliga plagg. Information på hemsidan.

Äventyr i Albäck  – Söndag 8 november 11-13 NATURSNOK

Skyltat från parkeringen.

Ståstorpsån under renovering – Torsdag 12 november 18:00 – FÖRELÄSNING

Johnny Carlsson berättar om det pågående arbetet med Ståstorpsån. Naturskyddsföreningen bjuder på kvällsfika.

Plats: Studiefrämjandets lokaler, Kontinentgatan 2.

Kontakt:

Sophie Tranborg, stranborg@hotmail.com, 0730-408040.

Lise-Lotte Persson lotte50@telia.com, 070-291 26 77

Hemsida: https://trelleborg.naturskyddsforeningen.se/

Facebook: Vi har två grupper, ”Naturskyddsföreningen i Trelleborg” och ”Natursnokarna i Trelleborg”.