Naturskyddsföreningen i Trelleborg
Vårprogram 2020

6/2 FÖREDRAG & ÅRSMÖTE – ”Lågintensiv naturvårdsbränning, en nygammal skötselmetod för naturvården” med Jörgen Nilsson, naturvårdsförvaltare på Länsstyrelsen.

Tid och plats: kl 18, Studiefrämjandets lokaler.

16/2 NATURSNOK – Sportlovsdrop in – vatten och istema

Titta förbi natursnokarna i Albäcksskogen, vi bjuder på fika och experiment.

Tid och plats: kl 11-13 drop in, skyltat från parkeringen i Albäck.

15/3 NATURSNOK – Stranden och havet

Vi håvar, undersöker och leker på stranden. Brasa finnes ifall någon vill grilla korv. Medtag fika och sittunderlag.

Tid och plats: kl 11-13, Skåre skansar.

19/4 NATURSNOK – Småkryp i skogen med Svedalas natursnokar

Vi undersöker skogen, småkrypen och annat kul i skogen vid Ugglarp.

Tid och plats: kl 11-13,  samling på parkeringen vid Ugglarps slakteri.

10/5 NATURSNOK & FÖR ALLA – Grodor och salamandrar

Vi besöker kärret och dess invånare.

Tid och plats: kl 11-13, samling på parkeringen i Smygehuk.

10/6 NATURSNOK & FÖR ALLA – Ringmärkning av tornfalkar

Vi får följa med Svedala naturskyddsförening till en av deras holkar där de ringmärker årets tornfalksungar.

Tid och plats: kl 18, parkeringen vid sporthallen i Svedala. Därifrån åker vi tillsammans.

14/6 FÖR ALLA – Blomstervandring

Vilda blommornas dag då vi tittar på kustlinjens vanliga och ovanliga flora. Ett arrangemang i samarbete med Gislövs Villaägareförening.

Tid och plats: kl 10, Midsommarplatsen vid Strandmarksvägen 54.

Kontakt: Sophie Tranborg, stranborg@hotmail.com, 0730-408040

Ni hittar mer information om våra aktiviteter på Facebook (Naturskyddsföreningen i Trelleborg och Natursnokarna i Trelleborg) och på vår hemsida trelleborg.naturskyddsforeningen.se. Önskar ni framöver att få våra program via mail så skicka din mailadress till stranborg@hotmail.com. Tack / Styrelsen

Alla arrangemang är kostnadsfria!

Kontaktperson för Natursnokarna
Sophie: 0730-408040, stranborg@hotmail.com.
För aktuell information om snokarnas träffar så följ oss på Facebook, ”natursnokarna i Trelleborg” Natursnokarna är Naturskyddsföreningens familjeverksamhet. Barn i alla åldrar är välkomna, tillsammans med någon vuxen, så upptäcker vi naturen tillsammans.