Naturskyddsföreningen i Trelleborg
Höstprogram 2019

Fladdermusträff – Fredag 16 augusti 20-22 – FÖR ALLA, NATURSNOK

Vi samlas runt brasan och börjar med medhavd fika. När mörkret smyger på går vi en runda i skogen och spanar efter fladdermöss. Ta med matsäck och ficklampa. Plats meddelas senare.

Matlagning ute – Söndag 15 september 11-13 – NATURSNOK

Efter önskemål så ska vi äntligen laga mat ute igen. Tag med en valfri rotfrukt.

Plats: Albäcksskogen.

Naturvandring vid Ugglarp  – Söndag 6 oktober – FÖR ALLA

Lätt vandring. Glöm inte att ta med matsäck och kikare om du har. Samling kl 10:00 på parkeringen vid slakteriet.

Träd & svamp  – Söndag 13 oktober 11-13 NATURSNOK

Natursnokarna undersöker höstens vackra blad och svamparna i skogen.

Plats: Gabelljung.

Sagoväsen, brasa och pepparkakor – Söndag 10 november 11-13  NATURSNOK

Mysig säsongsavslutning med natursnokarna. Vi bakar pepparkakor på muurikkan och lyssnar på sagor runt elden. Plats: Albäcksskogen.

Mitt första året som biodlare – Måndag 2 december 18:00 – FÖRELÄSNING

Jenz Rönnow tar dig med på en resa in i binas spännande värld! En föreläsning om hur det är att vara biodlare, vad som händer under biåret i bikupan, och hur bisamhället är uppbyggt. Naturskyddsföreningen bjuder på kvällsfika. Plats: Studiefrämjandets lokaler, kontinentgatan 2.

Kontaktperson: Sophie Tranborg, stranborg@hotmail.com, 0730-408040.

Ni hittar mer information om våra aktiviteter på Facebook (Naturskyddsföreningen i Trelleborg och Natursnokarna i Trelleborg) och på vår hemsida trelleborg.naturskyddsforeningen.se. Önskar ni framöver att få våra program via mail så skicka din mailadress till stranborg@hotmail.com. Tack / Styrelsen

Alla arrangemang är kostnadsfria!

Kontaktperson för Natursnokarna
Sophie: 0730-408040, stranborg@hotmail.com.
För aktuell information om snokarnas träffar så följ oss på Facebook, ”natursnokarna i Trelleborg” Natursnokarna är Naturskyddsföreningens familjeverksamhet. Barn i alla åldrar är välkomna, tillsammans med någon vuxen, så upptäcker vi naturen tillsammans.