Populära kakor på föredraget om biodling

Här kommer äntligen det utlovade kakreceptet. Lagom till julbaket.

Mördegshonungskakor

Botten:

200 gr smör

5 dl vetemjöl

1 – 1 1/2 dl strösocker

Nötblandning:

200 gr nötkärnor

2 dl honung

1 dl socker

3-4 msk smör

Ungsvärme: 175 grader

Blanda ihop ingredienserna till botten. Kavla eller tryck ut på bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till nötblandningen i en kastrull och värm upp. Ta ut botten och bred på nötblandningen och grädda i ytterligare 10 minuter. Skär i rutor.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.